Vårsallad

Säsongens sallad.

Ingredienser:

Mandelpotatis eller små färskpotatisar
Rädisor
Eklövs - ruccola eller isbergsallad
Gräslök

Salladsås:
Äppelcidervinäger
Olja, gärna en god olivolja
Salt
Nymald svartpeppar

Koka potatisen med skalen på. Låt den kallna och skala den. Om det är färsk potatis, så skrapa den före kokningen. Skiva den.
Skölj grönsakerna. Ansa rädisorna och skär dem i tunna skivor. Riv salladen. Klipp gräslöken mycket fint.
Varva alla ingredienser i en vid skål eller på ett djupt fat. Blanda salladssåsen och häll den över. Låt salladen stå i kyl att dra innan servering.

Servera salladen till rökt eller kallskuret kött.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389