Efterättspudding med bär

Ingredienser:

3 äggulor
1 dl socker
2 1/2 dl kaffegrädde
1 vaniljstång
50 g mandelmassa
5 cl kirschwasser
4 blad gelatin
3 1/2 dl vispgrädde

Granering:
Färska bär ex smultron, jordgubbar, hallon
Vispgrädde

Rör gulor och socker pösigt. Snitta upp vaniljstången och koka upp grädden med vaniljstången. Ta bort den och häll den kokande grädden i äggsmeten. Sjud ev lite på svag värme till det blir riktigt tjockt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lös upp mandelmassan i Kirschwasser och rör ner den i den avsvalnade krämen. Krama upp gelatinbladen och smält dem på svag värme ev i ett vattenbad. Häll det smälta gelatinet i en stråle i äggkrämen under omrörning. Låt krämen kallna. Rör i den någon gång.
Vispa grädden riktigt tjock och vänd ner den i krämen. Fördela krämen i en vattensköld kransform. Låt den stelna i kylen. Lossa lite vid kanterna och stjälp upp den på fat. Lägg bär i mitten och garnera med vispad grädde samt vackra bär och blad runt om på fatet.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389