Syltpäron

Servera syltpäronen med mjukvispad grädde och ev rullrån.

Ingredienser:

2 kg päron mogna men fasta, Conference är utmärkta att sylta
1 kg strösocker
4 dl vatten

Smaksättning:
4 - 5 bitar hel ingefära eller 2 g saffran

Koka en lag av socker, vatten och vald smaksättning.
Skala päronen och ta bort blomfästet. Korta skaftet och skrapa det. Skölj päronen och lägg ner dem i grytan. Koka päronen sakta till de är alldeles genomskinliga. Det kan ta lång tid men räkna med 1 timme eller mera.
Lägg päronen i varma burkar eller stenkruka och häll lagen över.

Till lingonpäron utgår man från sur lingonsaft till lag. 1 - 2 kanelstänger kan tillsättas till lagen.

Servera syltpäronen med mjukvispad grädde och ev rullrån.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389