Varm citronpudding

Ur Emma Jonssons receptbok

 

½ liter gräddmjölk
125 gram smör
125 gram mjöl (2 dl)
125 gram socker (1 1/2 dl)

vispas öfver elden till den börjar koka, ställes att svalna. Sedan iröres
9 äggulor under flitigt arbete, hvitorna till skum slagna nedröres sist, fyllas i glaserade formar och gräddas i vattenbad i ej för varm ugn. (citronsmak).
 
Kommentar:
Till glasyren: häll 2 dl socker och 1 dl vatten i en stekpanna. Rör tills sockret smälter. Koka sedan på kraftig värme tills sockret är gyllenbrunt. Häll den heta glasyren i en varm ugnssäker form. Vrid formen tills botten och kanter är täckta med glasyr. Puddingsmeten kokas samman som ovan, smaksätts med saft och skal av 1/2 riven citron. De hårt vispade vitorna nedröres sist, smeten fylles på glaserad form och gräddas i vattenbad i 175 grader varm ugn cirka 45 minuter.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389