Emmas kokta majonnäs

Ursprungsreceptet (här något omarbetat) finns i Emma Jonssons receptbok.

Ingredienser:

3 äggulor
1/2 msk socker
1/2 tsk salt
3 msk vetemjöl
2 krm Colman´s senapspulver
1 msk ättikssprit
3 dl vatten
1 dl grädde

Beredning:
Allt blandas väl i en kastrull. Rör tills det kokat upp. Koka såsen 3 - 5 minuter. Rör tills den svalnat. Vispa grädden och blanda ned den i den kalla såsen. Serveras till inkokt fisk och kokta grönsaker.

Emma Jonssons råd lyder:
"Kan användas till fisk och litet av varje i salladsväg."

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389