Kall citronpudding

Ur Emma Jonssons receptbok
½ liter grädde kokas med vanilj och socker, däri vispas 4 äggulor, massan får sjuda öfver elden, när mesta hettan är borta iröres 4 blad gelatin upplösta samt litet vin eller punch samt saften av ½ citron. Hällas i form att stelna. Stjälps upp och garneras.
 
Kommentar:
Lägg gelatinet i rikligt med kallt vatten. Grädden kokas med socker. Äggulorna tillsättes under vispning och massan får sjuda upp. Smält de urkramade gelatinbladen i en kastrull på svag värme. När gräddblandningen svalnat något tillsättes gelatinet blandat med 2 msk punch eller vin, 1 tsk vaniljsocker och saften från 1/2 citron. Häll krämen i en vattensköljd form som ställs kallt för att stelna. Citronpuddingen stjälpes upp och garneras.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389