Två sorters strömming med hemlagat potatismos

Johann Webers recept

4 personer

16 strömmingsflundror
salt och nymalen vitpeppar
1 dl ströbröd
1 msk smör eller margarin

Marinad 1
2 msk socker
1/2 dl senap
1 dl matolja
2-3 msk vinäger
finklippt dill
salt och peppar
1 citron

Marinad 2
1 dl créme fraiche
1/2 dl mjölk
1/2 dl finhackade örtkryddor
t ex dragon, persilja, dill, timjan

Så här gör du
Salta och peppra strömmingsflundrorna. Lägg 8 strömmmingsflundror i marinad 1 och resten i marinad 2 och låt dem ligga och dra i 4-5 timmar. Vänd sedan alla i ströbröd. Stek dem därefter knapriga i rikligt med smör eller margarin.
Servera dem med hemlagad potatismos, rårörda lingon och rårivna morötter.

Så här gör du marinad 1
Blanda senap, salt och socker och rör sedan ner oljan med visp. Vispa ner vinägern, krydda med vitpeppar och blanda sist ner den finhackade dillen.

Ingår i Johann Webers Östgötabuffé.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389