Sotare med dillsmör

Johann Webers recept

4 personer

750 g färsk hel strömming
1 dl grovt salt

Till dillsmör
100 g rumstempererat smör
1 dl finhackad dill
saften av en 1/2 citron
salt och nymalen vitpeppar
några droppar Worchestersauce

Så här gör du
Rensa strömmingen men låt ryggbenet sitta kvar. Strö ett tunt lager grovt salt i en stor gjutjärnspanna och hetta upp den ordentligt. Lägg i strömmingarna och halstra dem hastigt på bägge sidor, ca 2 min på varje sida.
Till dillsmöret blandar du alla ingredienser och smakar av innan du formar det till en rulle genom att rulla in det i smörpapper. Du kan också forma smöret till små toppar med en spritpåse. Låt rullen eller smörtopparna stå kallt innan du serverar dem till den rykande heta strömmingen.
Nykokt potatis dillsmör eller grädfil och knäckebröd passar bra till.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389