4 personer
750 g färsk hel strömming
1 dl grovt salt
Till dillsmör
100 g rumstempererat smör
1 dl finhackad dill
saften av en 1/2 citron
salt och nymalen vitpeppar
några droppar Worchestersauce
Så här gör du
Rensa strömmingen men låt ryggbenet sitta kvar. Strö ett tunt lager grovt salt i en stor gjutjärnspanna och hetta upp den ordentligt. Lägg i strömmingarna och halstra dem hastigt på bägge sidor, ca 2 min på varje sida.
Till dillsmöret blandar du alla ingredienser och smakar av innan du formar det till en rulle genom att rulla in det i smörpapper. Du kan också forma smöret till små toppar med en spritpåse. Låt rullen eller smörtopparna stå kallt innan du serverar dem till den rykande heta strömmingen.
Nykokt potatis dillsmör eller grädfil och knäckebröd passar bra till.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389