Krakelerade ingefärspepparkakor

Goda kakor.

Ingredienser:

1 1/2 dl vispgrädde (40 &)
3 dl strösocker
3 msk riven ingefära från hel rot
1 krm cedroolja
1/2 msk bikarbonat
ca 11 dl vetemjöl
1 - 2 dl vetemjöl till utbakning

Vispa grädden till mjukt skum. Rör ner socker, sirap, riven ingefära och cederoolja. Blanda bikarbonaten med mjölet och arbeta in det i smeten. Täck degen med plast och låt den stå till nästa dag.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Den ska inte kavlas så tunt. Provbaka en kaka. De ska hålla formen men degen ska inte tillföras mera mjöl än så.
Ta ut runda kakor och lägg på kall plåt. Pensla dem med kallt vatten före gräddningen. Grädda mitt i ugnen i 180 grader C ungefär 8 min till kakorna är ljusgula. De ska vara lite sega i mitten. Lägg dem i burk med en vetebulle för att behålla segheten.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389