Matildas rabarberhjärtan

Dessa hjärtan!

Till degen:

400 g margarin
8 dl vetemjöl
1 1/2 dl vatten

Till fyllningen:
ca 1 liter smått skuren rosa, späd rabarber
1 - 2 msk potatismjöl
1 1/2 dl strösocker

Till pudring:
vanillinsocker

Ingredienserna till degen ska vara iskalla.
Häll vetemjölet på bakbordet och lägg matfettet ovanpå. Hacka sönder det till gryn med en bordskniv.
Gör en grop i blandningen och häll i vattnet. Hacka ihop till en deg. Andvänd endast händerna till att föra ihop degen. Lägg den i platspåse svalt att vila någon timme eller över natten.
Smörj två plåtar. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del på väl mjölat bakbord till en platta 32 x 40 cm. Sporra ut fyrkanter 8 x 8 cm. Tag ut små hjärtan på halva antalet med ett litet mått eller skär ut hjärtan.
Pudra lite potatismjöl på de andra rutorna. Lägg rabarberbitar på mitten och strö över socker.
Lägg nu hjärtrutorna över och tryck till med gaffel runt om.
Grädda i 200 grader C i mitten av ugnen. Det tar 10 - 15 min.
Låt rabarberhjärtana svalna på plåten och sikta över dem med vanillinsocker. Godast nygräddade. Degen kan sparas i kylen några dagar.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389