Tilltugg på rökt fisk

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept

Tilltugg på rökt fisk på mörkt bröd med dill- och rödlöksröra

4-6 personer

Det här behövs:
½ finhackad rödlök
½ dl finskuren dill
1 msk naturell färskost
salt och svartpeppar
12 st små bitar av rökt fisk från t.ex. Finnöfisk
12 st små runda skivor av mörkt bröd
12 st dillvippor till garnering

Gör så här:
1. Blanda samman lök och dill med färskost och smaksätt med lite salt och nymalen svartpeppar.

2. Skiva brödet och smöra skivorna. Skär bort kanter och skär dem i 12 små rektanglar eller fyrkanter.

3. Strax innan servering läggs en rökt fiskbit på varje skiva och garneras med ”röran” och dillvippan.

Kommentar:
Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept till den senaste upplagan av boken Östgötamat som kom hösten 2008 på Östergötlands länsmuseums förlag. Denna text kommer från Östgötamat från igår och idag som är skriven av författaren Inga Wallenquist och för bilderna står fotografen Göran Billeson.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389