Tilltugg på färskpotatis med rom, saltgurka och gräslök

Den snabbsaltade gurkan är så genuint östgötsk som den kan bli. Här använder Thomas den i plockmat som inleder måltiden en vår- eller sommarmiddag.

4 personer
Det här behövs:
smör
12 st skivor av kokt färskpotatis
rom t.ex. sikrom
gräslök
saltgurka
 
Gör så här:
1. Börja med att breda smör på varje potatisskiva, klicka på rommen och garnera med finskuren gräslök och saltgurka.

Kommentar:
Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept till den senaste upplagan av boken Östgötamat som kom hösten 2008 på Östergötlands länsmuseums förlag. Denna text kommer från Östgötamat från igår och idag som är skriven av författaren Inga Wallenquist och för bilderna står fotografen Göran Billeson.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389