Surkorv

Ett recept från Ulrika upptecknat vid sekelskiftet av Sigrid Hahn.
Den uppskattade surkorven finns alltid med på julbordet hos Sigrids barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn. Det har blivit ett "måste" att föra traditionen vidare! I ursprungsreceptet ingick ett svinhjärta och en svintunga, men har numera bytts ut mot nötkött.

Ingredienser:
2 kg kokt kall, pressad potatis
1 kg nötfärs
1 kg fläskfärs
(båda köttslagen kan bytas ut mot sammanlagt 2 kg blandfärs)
2 hackade gula lökar
4 msk salt
1 msk socker
1 msk kryddpeppar
1 tsk vitpeppar
5 meter krokfjälster
 
Pressa eller riv potatisen. Finhacka löken. Blanda köttfärsen med kryddor, salt, socker, potatis och lök. Stoppa korven i väl sköljda fjälster och häng sedan upp korven i rumstemperatur. Låt korven hänga och torka i 3 dagar. Den steks sedan i stekpanna eller i ugn på svag värme. Korven kan frysas.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389