Sparris

Två recept på sparris från Daniel Blomqvist, köksmästare på Rimforsa strand.

Sparris är en av vårens grönsaker tillsammans med ramslök som vi verkligen frossar i. Under den korta period den är i säsong använder vi den gröna sparrisen i princip dagligen. Vi föredrar att göra så lite som möjligt med sparris. Den är så pass fin och god i sig själv.
 
Här är några mycket enkla och supergoda tips
 
Rå grön sparris med parmesandipp
Använd turkisk yoghurt eller creme fraich som bas till dippsåsen. En liten aning majonnäs och smaksätt efter din egen smak med riven parmesanost, honung, lite citronsaft, salt och svartpeppar. Mixa ihop med stavmixer.
 
Fetagratinerad sparris
Koka 5-6 sparrisar per person lätt i saltat vatten. Ta upp och kyl. Lägg i snygga rader gott bröd på liten plåt. Mixa fetaost med creme fraiche och lite honung. Smeten ska vara lös nog att smeta ut men hård nog att forma. Klicka ut smeten på sparrisen. Strö flingsalt över och malen svartpeppar och en aning krossad rosépeppar om du har. Gratinera i het ugn tills du fått färg. Strö lite hackad färsk timjan över.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389