Söderö jultårta

Ur Gerda Johanssons receptsamling.
1/2 kkp smält smör (135 g)
2 kkp socker (3 dl)
2 ägg
1 kkp gräddmjölk (1½ dl)
4 kkp vetemjöl (6 dl)
2 tsk bakpulver eller hjorthornssalt
 
Så här skriver hon:
"En halv kaffekopp smält smör, 2 kaffekoppar socker röres tillsammans. 2 ägg iröres ett i sänder. 1 kaffekopp gräddmjölk, 4 kaffekoppar vetemjöl där i 2 teskedar jästpulver eller hjorthornssalt. Bakas i 3 tunna bottnar. Äpplemos, vaniljkräm eller rabarbersylt lägges imellan. Blir en stor efterrätt."

Kommentar:
Bred ut smeten till runda bottnar med cirka 25 cm diameter på bakplåtspapper. Grädda bottnarna i 225 grader i 10 minuter. Kan serveras med vispad grädde.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389