Smördegspizza

Johann Webers recept på smördegspizza är en idealisk rätt t ex på skolavslutningen.

4 personer

1 rulle färdig smördeg, finns att köpa i butik
1 1/2 dl krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano eller basilika
krossad vitpeppar
1 liten gul lök
1 skiva kokt skinka
1 liten burk sardeller
2 msk riven parmesanost eller någon god gräddost
några stänk tabasco

Så här gör du
Skär ut en rundel av smördegen i storlek av en stor mattallrik. Sätt ugnen på 250 grader och förgrädda smördegen en aning. Hacka eller skär oregano, lök, skinka och hälften av sardellerna fint och blanda med de krossade tomaterna. Krydda med vitpeppar och tabasco.
Bred ut smeten jämnt över den förbakade smördegen, strö på osten och garnera med resten av sardellringarna.
Grädda i ugn tills pizzan fått fin gyllenbrun färg. Garnera med färsk oregano eller basilika och eventuellt några tomatklyftor.
Servera gärna fruktbål, lättöl eller östgötsk cider till.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389