Slaka-paj

Leaderprojektet Kulturkraft Slaka anordnade en recepttävling hösten år 2008. Deltagande 16 recept presenteras i foldern "Baka en Slaka - kaka". Det här är det sjätte receptet.

Bilden kommer också ifrån foldern och är tagen av Peter Lundberg.

Pajdeg:
150 gr margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:
3 hg blandfärs
1 medelstor lök
1 vitlöksklyfta
1 liten gul/röd Paprika
5 medelstora potatisar
1 tsk salt
½ kryddmått svartpappar
2 msk chilisås
1 msk rödvinsfond
½ dl vatten

Äggstanning
:
2 små ägg, 1 ½ dl mjölk, t tsk vetemjöl, 1 dl riven ost

Gör först pajdegen och lägg in den i frysen ca 10 min
Kavla ut och nagga med en gaffel, sätt in i ugnen i 150 grader, 15 min.
Bryn köttfärs och finhackad lök + vitlök ljusbrunt. Tillsätt finstrimlad potatis (som till Janssons frestelse) och paparikan. Bryn tills de också får litet färg. Krydda med salt och peppar.
Blanda chilisås, fonden och vatten, töm detta över alltsammans i stekpannan. Låt puttra några minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor.
Töm detta i den förgräddade pajformen. Vispa äggen litet lätt och blanda med mjöl och mjölk, rör därefter i osten och töm över pajen.
Grädda i 175-200 gr ca ½ timme (Känn efter när potatisen är mjuk)

Iréne Kindstrand

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389