Slaka-kaka med Kesella

Leaderprojektet Kulturkraft Slaka anordnade en recepttävling hösten år 2008. Deltagande 16 recept presenteras i foldern "Baka en Slaka - kaka". Det här är det femte receptet.

Bilden kommer också ifrån foldern och är tagen av Peter Lundberg.

3 ägg
3 dl socker
100 g kokt, kall, riven Slakapotatis
1 dl Kesella mager
½ dl flytande margarin
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlikor
2 - 3 msk fast lingonsylt

Smörj och bröa formen, 2 liter hålform. Blanda ihop torra ingredienser. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner fett, kesella och riven potatis, sist mjölet med kryddorna.
Grädda mitt i ugnen, 180 -190 grader ca 50- 60 minuter, beroende på ugn.

Serveras med fördel till en kopp Zoega!

Gunilla Pettersson

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389