Slaka-kaka/matbröd

Leaderprojektet Kulturkraft Slaka anordnade en recepttävling hösten år 2008. Deltagande 16 recept presenteras i foldern "Baka en Slaka - kaka". Det här är det nionde receptet.

Bilden är tagen av Peter Lundberg.

Smöra en stekpanna eller form ca 24 cm diam. Mät upp 3 dl ljummet vatten och tillsätt 100 gr kokt,
Riven potatis, 1 dl pofiber (potatisfiber), 1 tsk salt, 1 tsk brödkryddor, 1 msk honung, 2 msk olja, ½ pkt jäst, 1 dl grahamsmjöl, 4 dl vetemjöl.
Blanda allt väl och häll degen direkt i formen, jämna till ytan och låt jäsa 30 min.
Nagga och grädda ca 20 min i 225 gr.

Irene Fransson

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389