Bilden kommer också ifrån foldern och är tagen av Peter Lundberg.
Vispa upp 1 stort ägg med 1,5 dl socker
Tillsätt 1 finriven kokt potatis, ca 100 gr, 1 dl flytande margarin (smörolja), 1 dl gräddmjölk, 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker.
Häll smeten i en smörad och beströdd form (kokosflingor), ca 20 cm diam, strö kokosflingor över och grädda i 200 gr, 30 min.
Låt gärna kakan vila några minuter innan den stjälps upp. Servera gärna med någon inkokt frukt och vispgrädde.
Fungerar även glutenfri om man sätter till en tsk fiberhusk. Den blir då något torrare.
Iréne Fransson
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389