Slaka-kaka m kokos

Leaderprojektet Kulturkraft Slaka anordnade en recepttävling hösten år 2008. Deltagande 16 recept presenteras i foldern "Baka en Slaka - kaka". Det här är det åttonde receptet.

Bilden kommer också ifrån foldern och är tagen av Peter Lundberg.

Vispa upp 1 stort ägg med 1,5 dl socker
Tillsätt 1 finriven kokt potatis, ca 100 gr, 1 dl flytande margarin (smörolja), 1 dl gräddmjölk, 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker.

Häll smeten i en smörad och beströdd form (kokosflingor), ca 20 cm diam, strö kokosflingor över och grädda i 200 gr, 30 min.

Låt gärna kakan vila några minuter innan den stjälps upp. Servera gärna med någon inkokt frukt och vispgrädde.

Fungerar även glutenfri om man sätter till en tsk fiberhusk. Den blir då något torrare.

Iréne Fransson

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389