Skarpsås

Kerstin Skärlund från Aspöja i Sankt Anna har lämnat det här receptet på en skarpsås, som är gudomligt god och lätt att lyckas med.

4 personer

2 hårdkokta ägggulor
1 rå ägggula
1 1/2 msk vinäger eller citronsaft
1 tsk Dijonsenap
2 dl vispad grädde
salt och peppar
1 rejäl knippa färsk dill

Så här gör du
Mosa ihop de två hårdkokta äggulorna med den råa. Tillsätt vinäger eller citronsaft och senap och rör ihop. Blanda i den vispade grädden och smaksätt med salt och peppar och rikligt med finhackad dill.
Den här såsen passar till alla stekta fiskrätter samt till kalla kokta men också till kalla kötträtter, som t ex skinka, rostbiff och kyckling m m.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389