God citronkräm

Receptet är hämtat ur en gammal, svart vaxduksbok skriven av Olga Castensson, född 1882. Hon tjänade som ung vid en gård på östgötsaslätten innan hon gifte sig och flyttade till Solvarp i Asby.

Ingredienser

5 äggulor
1/2 skålpund socker(2 1/2 dl)
1 citron, rivet skal och saft
6 blad gelatin
5 äggvitor
 
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Rör äggulor och socker. Tillsätt citronsaft och rivet skal av citronen. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Blanda ned dem i äggsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem. Häll upp krämen i en skål eller i portionskoppar och låt massan stelna.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389