Äpplemaräng

Gammalt recept från Motalatrakten som överförts genom muntlig tradition

Ingredienser: (4 pers)

6 medelstora syrliga äpplen
1 - 2 dl socker
4 dl vatten
 
Maräng:
2 - 3 äggvitor
4 - 6 msk socker
eventuellt lite hackad mandel
 
Skala, klyv och kärna ur äpplena. Koka äpplena i sockerlagen och låt dem sedan svalna. Lägg de väl avrunna äpplena i en ugnssäker form. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret. Täck äpplena med marängsmeten och strö eventuellt lite hackad mandel över. Grädda i 200o varm ugn tills marängen fått fin färg och är torr på ytan. Servera med vaniljsås eller grädde.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389