Saftsås och hallonsås

Goda men lite annorlunda tillbehör till ostkaka.
Saftsås
6 pers
1 1/2 dl outspädd saft
3 1/2 dl vatten
1 msk potatismjöl

Gör så här:
Blanda saften och vatten i en kastrull. Rör ned potatismjölet i lite av blandningen. Koka upp resten. Tillsätt potatismjölsblandningen under omrörning. Låt koka upp och ta av från värmen. Servera saftsåsen kall till ljummen ostkaka.

Hallonsås
6 pers
125 g hallon färska eller frysta
1 msk socker eller mindre efter smak
1 krm vaniljsocker

Gör så här:
Rör hallonen, socker och vaniljsocker. Obs! Frysta hallonen tinas något, bör serveras nytinade för bäst smak.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389