Råhackad potatiskorv

Det var en ganska speciell korv som gjordes på ett gammalt ställe i Kisatrakten, berättar en uppgiftslämnare.

Den gjordes på kokta köttrester av nöt och fläsk samt rå potatis. Allt hackas grovt med hackkniv, saltas och peppras och stoppas i skinn, men inte med kvarn och korvtratt utan på gammalt vis med korvhorn. Hackekorven skall kokas i vatten en timma. Lägg i en råskalad potatis. När den flyter upp är korven färdig! sa man i Horn.  Korven steks och serveras med potatis. I Ringarum stektes hackekorven i ugn med lite sirap över.

Överblivna rester av korvsmet stektes och kallades då "banner". Serverades med uppstekt potatis och lingon. 

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389