Potatiskringlor från Kvillinge

Receptet upptecknat den 18 augusti 1905 hos hemmansdottern Anna Vettergren, Grönlid, Kvillinge socken.

(JA Lundell: Uppsatser från Fackskolan, ULMA)

200 gr kokt rifven potatis
200 gr smör
180 gr mjöl(3 dl)
kristallsocker(=pärlsocker)
 
Beredning:
Det kalla smöret och den kokta rifna potatisen blandas på bakbord. Det siktade mjölet tillsättes. Af degen göres kringlor, hvilka doppas i pärlsocker och gräddas i god ugnsvärme. Serveras hälst nygräddade.
 
Kommentar:
Det enklaste är att pressa potatisen i potatispress. Smöret kan givetvis bytas ut mot margarin. Ugnsvärmen bör vara 225 grader. Mycket goda, kringlorna får en strykande åtgång!

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389