Kokta kringlor från Horn

"Söderbergs skillingskakor" Recept inlämnat av Gun-Britt Monell, Horn.

 

150 g smör
5 dl mjölk
2 ägg
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
15 - 16 dl vetemjöl
 
Gör en vanlig, litet stadig vetedeg. Baka ut den till tunna kringlor som får jäsa under duk. När de är färdigjästa kokas de ett par i sänder i lättsaltat vatten. Kringlorna skall kokas högst två minuter, när de flyter upp tas de upp med hålslev och läggs på plåt. Grädda i 200 grader ugn, 10 - 12 minuter.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389