Portergryta på kalkonovanlår

En delikat portergryta på kalkonovanlår.
4 pers
1 kg grytbitar av kalkonovanlår
3 röda lökar
2 morötter
1 hönsbuljongtärning
2 msk soja
12 st enbär
2 tsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
3 lagerblad
1 flaska porter, 33 cl
1 dl outspädd svart vinbärssaft
1 tsk salt
red av med idealmjöl eller maizena

Gör så här:
Ta bort benet och skär grytbitar av ovanlåret. Skär grönsakerna i mindre bitar. Blanda i en gryta köttet, grönsakerna med buljongtärningen, soja, salt, kryddor, porter och saften. Koka upp och låt småputtra i cirka 1 timme. När köttet känns mört reds grytan. Smaka av!

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389