Aubergine och plommontomat gratäng

Dags att grilla, men vad ska vi ha till? Det här är ett perfekt tillbehör serveras gärna med ett gott lantbröd.

Behövs:

1 aubergine
4 röda och 4 gula plommon tomater
olja, oliv eller raps
salt
parmesanost, riven
färsk oregano
bladpersilja

Gör så här:
Börja med att skiva auberginen i halvcentimetertjocka skivor, lägg dem i durkslag och salta lite på dem. De får stå och dra i 30 minuter så försvinner beskheten. Sätt på ugnen på 200 grader C. Torka av aubergineskivorna när de dragit färdigt. Sätt en stekpanna på spisen och låt den bli ganska varm, häll i olja och bryn auberginskivorna på bägge sidor tills de fått färg. Skär tomaterna i klyftor och varva dem med aubergineskivorna i ugnsäker form. Strö oregano och parmesan mellan varje lager och över alltihop. Salta. Stek i ugnen cirka 20 minuter. Strö över hackad bladpersilja.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389