Pärapannkake från Njölhult i Horn

Recept efter Hilma Hansson, Njölhults gård i Horn förmedlat av svärdottern Karin Hansson i Njölhult.
Ingredienser:
1 liter råriven potatismassa
1 tekopp vetemjöl(2½ dl)
1 tekopp mjölk(2½ dl)
3 ägg
1 tsk salt

Potatis borstas, men skalas ej. Rives groft. Blandas med mjölk, mjöl och uppvispat ägg. Smeten breds ut i en väl smord långpanna. Gräddas i ugnen, 225o, cirka 30 - 40 minuter.
 
Kommentar:
Man kan givetvis använda skalad potatis till pärapannkakan. Hilma Hansson gjorde även en liknande potatiskaka på kokt potatis och rågmjöl, kallad "pluggpannkaka" enligt svärdottern Märit Gustavsson i Gullringen.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389