Här återges originalreceptet med dess anmärkningsvärda exakthet av 2,6 liter buljong till 5,2 liter nässlor. Den som vill pröva Hagdahlsreceptet kan säkert anpassa mängderna efter eget behov.
1 ½ timme, för 8 personer.
2 l. 60 cl. buljong
5 l. 20 cl. späda nässlor
65 gr. smör
40 gr. mjöl
en handfull körfvel
en liten knippa gräslök
½ tésked hvitpeppar
förlorade ägg.
Nässlorna rensas, förvällas 15 minuter, läggas på sikt att afrinna och hackas mycket fint med de öfriga grönsakerna, beströs med mjölet och fräsas i smör; sedan tillspädes het buljong, hvarmed kålen får koka omkring ½ timme, hvarefter den kryddas och serveras med förlorade ägg. Nässlor kunna om våren torkas i luften och med fördel användas året igenom.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389