Mormors bullar

Efter ett 1600-talsrecept från Olivehult.

50 g smör
3 dl grädde
25 g jäst
1 1/4 dl socker
2 krm salt
1/2 ägg
2 pomeransskal
1/2 dl suckat
1 dl korinter
ca 7 dl vetemjöl
 
Koka pomeransskalen mjuka. Skär bort det vita och hacka sedan det gula av skalen mycket fint. Smält smöret, tillsätt grädden och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den i litet av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg, de hackade pomeransskalen, hackad suckat, korinterna och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Låt den jäsa. Baka ut 24 små runda bullar och jäs dem väl. Pensla de uppjästa bullarna med smält smör och strö på strösocker. Grädda i 225 grader varm ugn cirka 8 minuter.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389