50 g smör
3 dl grädde
25 g jäst
1 1/4 dl socker
2 krm salt
1/2 ägg
2 pomeransskal
1/2 dl suckat
1 dl korinter
ca 7 dl vetemjöl
Koka pomeransskalen mjuka. Skär bort det vita och hacka sedan det gula av skalen mycket fint. Smält smöret, tillsätt grädden och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den i litet av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg, de hackade pomeransskalen, hackad suckat, korinterna och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Låt den jäsa. Baka ut 24 små runda bullar och jäs dem väl. Pensla de uppjästa bullarna med smält smör och strö på strösocker. Grädda i 225 grader varm ugn cirka 8 minuter.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389