Gorån

Efter ett 1700-talsrecept från Olivehult.
50 g smör
1/2 dl socker
2 ägg
2 msk grädde
1 1/2 dl vetemjöl
 
Smaktillsats:
1 krm malen kardemumma
1 krm malen muskotblomma
1/2 tsk rivet citronskal
 
Smält smöret. Tillsätt socker, ägg, grädde, vetemjöl och smaktillsatserna. Blanda väl till en stät smet. Värm ett rånjärn. Pensla lite matfett på ytorna. Lägg  i cirka en matsked av smeten och tryck ihop järnet så att rånet gräddas tunt. Vänd järnet och grädda rånen ljusbruna på båda sidor. Rulla eller vik det varma rånet. 

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389