Matjessill på kall färskpotatis och tre sorters lök

Johann Webers recept.

4 personer
8 kalla kokta färskpotatisar
4 stora matjessillfiléer
1 knippa finhackad gräslök
1 dl finstrimlad purjolök
2 dl gräddfil

Så här gör du
Lägg den kokta skivade potatisen som en solfjäder på tallriken eller serveringsfatet. Skiva sillen och lägg den dekorativt på potatisen. Spetsa eventuellt anrättningen med en aning Östgöta sädesbrännvin och garnera runt om med de tre löksorterna och gräddfilen.
Till den här rätten serverar man sedan tunt knäckebröd, smör, en skiva ost, en snaps - Östgöta sädes så klart - och en välkyld öl.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389