Lingonparfait

Johann Webers recept.

4 personer

2 hela ägg
1 dl florsocker
200 g lingon
2 dl strösocker
4 dl vispgrädde
eventuellt 6 cl lingonlikör eller brännvin

Så här gör du
Blanda lingonen, sockret och likören och låt det stå och safta sig.
Blanda ägg och florsocker och vispa det över ånga med elvisp till en fluffig massa. Tag av den från värmen och vispa tills den kallnat.
Vispa grädden till hårt skum och blanda sedan alltsammans i en rymlig bunke med en träslev. Använd inte visp nu. Fyll en passande form och frys parfaiten i minst 6 timmar.
Stjälp upp parfaiten och garnera med vispad grädde och några lingon, eventuellt också en lingonkvist. Det går alldeles utmärkt att byta lingonen mot t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron eller hjortron. Tänk bara på att anpassa sockermängden till respektive bärsort.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389