Matiga muffins med tomat och örter

Det här blir muffins att bli mätt av tillsammans med en kopp te eller soppa.

Tack vare vasslen jäser de upp fint trots riklig fyllning.

Örterna kan varieras. Persilja passar bra men också färdigblandade örtkryddor. Kanske en starkare mex - krydda. Smula torkade trattkantareller blir gott. Ävem smulad stek bacon. Väljer man ost ska den ha stark smak, t.ex parmesan.

Ingredienser:
( 6 maximuffins eller 12 små )

4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk oregano
2 tsk basilika
2 krm vitlökspulver eller 2 finhackade klyftor
1/2 - 1 tsk salt
( 1/4 krm chilipulver )
1 ägg
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl vassle
1/2 dl finhackade torkade tomater, gärna de i olja på burk
1 dl finhackad persilja

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ihop vassle och ägg och tillsätt tillsammans med olja, tomater och persilja. Blanda smeten men undvik att röra för länge.
Fördela smeten i 12 dubbla pappersformar elller 6 smorda muffinsformar av metall. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min för den lilla storleken och ca 25 min för stora.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389