Krusbärskräm

Krämer var vanlig vardagsefterrätt, tyvärr ganska bortglömt  nuförtiden, men värt att ta upp igen. Krusbär, rabarber, äpplen eller vinbär, allt går lika bra att göra kräm på.

Enligt Kajsas kokbok.


Ingredienser, 4 personer 
5 dl halvmogna krusbär
5 dl vatten
2 - 3 dl socker
3 msk potatismjöl utrört i ungefär 1 dl vatten.
 
Beredning:
Krusbären rensas och påsättes jämte sockret i det kokande vattnet, varefter de sakta får koka mjuka. Avsmakas. Potatismjölet utröres i det kalla vattnet. Kastrullen lyftes av elden, och redningen tillsättes under kraftig omrörning, varefter krämen får ett hastigt uppkok. Lyftes genast av elden, krämen upphälles i varm karott eller glasskål, beströs med socker, får kallna och serveras med mjölk.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389