Kalaskokerskekyckling med nässeltimbaler och saffransbriocher

Ingredienser:

(4 port)

ca 600 g kycklingbröst
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 tsk finhackade eller smulade örtkryddor ex basilika, timjan, dragon
2 msk finhackad persilja
3 dl kycklingbuljong eller vitt vin och buljong, istället för vin kan man tillsätta 1 msk vitvinsvinäger till buljongen
smör till stekning, grädde till såsen

Låt smöret bli ljusbrunt. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan neråt först. Stek dem vackert gyllenbruna. Salta och peppra och lägg över dem i en traktörpanna att bräsera i buljong ca 10 min. Strö över örtkryddorna.
Sila av buljongen och red av den med lite vetemjöl utrört i grädde. Sjud såsen och tillsätt mera grädde. Smaka av såsen, den ska vara len och rund i smaken.

Nässeltimbaler:

Ingredienser:
500 g färska nässlor (kan ersättas med spenat)
3 dl vatten
2 krm salt
1 msk smör
salt och svartpeppar

Rensa och skölj nässlorna mycket noga. Förväll dem i saltat vatten 5 min. Låt dem rinna av i sil. Grovhacka dem och fräs dem i smör. Smaka av med salt och peppar. Packa ner nässlorna i små formar som stjälps upp på värmda tallrikar eller forma små kupoler med sked.

Skär kycklingenbrösten i skivor. Placera dem på tallrikarna och håll sås över. Garnera med färska örter och servera med saffransbriocher till samt ris eller mandelpotatis.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389