Helstekt Vildandsbröst

Helstekt Vildandsbröst med Ravioli, Getost St. Maria, Bondbönor

Raviolideg:
125 g Durumvete
125 g Vetemjöl
½ dl Vitt Vin
2 st. Ägg
Salt

Fyllning:
2 st. Confiterade Vildandslår
60 g Getost
1 liten Vitlöksklyfta
15 g Parmesan
Persilja
Havssalt, Maldon
2 st. Vildandsbröst
Bondbönor
Minirödbetor
Parmesan
Getost
Surdegsbröd
Rapsolja

Gör en pastadeg genom att blanda mjöl, ägg, vin och salt. Ställ i kyl. Plocka köttet från låren. Hacka ihop köttet med getost, vitlök och persilja. Blanda i finriven Parmesan. Smaka av med salt.
Kavla degen i pastamaskin, klicka ut fyllningen och forma 12 st. små ravioli.
Bryn brösten i rapsolja från Sänkdalen. Baka klart i 90 graders värme till en innertemperatur på 55-57 grader. Låt vila i minst tio minuter.
Koka rödbetorna mjuka.
Skala och förväll bondbönorna. Kyl i isvatten och plocka bort det inre skalet.
Riv Parmesan fint.
Smula sönder en bit surdegsbröd i lite grövre smulor och stek i rapsolja till knaprig konsistens.


Vid servering: Koka Raviolin i ca 2 min. Lägg upp i djupa tallrikar, skiva bröstet, smula lite getost över och toppa med grönsaker, brödsmulor och Parmesan.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389