Ägg, spetskål, gullök och mandelpotatis

Friterat helt ägg, sotad och picklad gullök, mandelpotatiskräm, ångad spetskål, friterad purjolök och krasse.

Friterat ägg

6 st ägg KRAV

1 dl vetemjöl KRAV

1 dl panko

1 dl äggvita

2 l rapsolja (till fritering)

Salt efter smak

 

Utförande:

Koka äggen hastigt och kyl ner. Skala och vänd i mjöl, äggvita och panko.

 

Vid servering:

Fritera äggen och salta efter smak.

 

Mandelpotatiskräm

500g mandelpotatis

1-2 dl mjölk KRAV

2 msk kallpressad rapsolja

Salt efter smak

 

Utförande:

Skala och koka mandelpotatisen. Mixa med mjölk och kallpressad rapsolja, smaka av med salt.

 

Vid servering:

Placera i mitten på tallriken.

 

Ångad kål och sotad gullök

200g spetskål

3st gullök

0,5 dl socker

0,5 dl vatten

0,5 dl ättika

Salt efter smak

Svartpeppar efter smak

 

Utförande:

Blanda ättika, socker och vatten. Skiva löken och stek i panna på högvärme. Slå över ättikslagen. Dela ner kålen.

 

Vid servering:

Ånga kålen och vänd upp med den sotade löken.

 

 

Friterad purjolök

200 g purjolök KRAV

1 dl maizena

2 l rapsolja till fritering

1 ask smörgåskrasse KRAV

Salt efter smak

Svartpeppar efter smak

 

Utförande:

Skär purjolöken i tunna strimlor, vänd upp med maizena och fritera. Klipp krassen.

 

Vid servering:

Toppa ägget med den friterade purjolöken och krassen.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389