Helstekt filé på vilt

Receptet kommer från Stein - Mården Förädlat Vilt AB.

2 port

Innerfilé eller ytterfilé av rådjur, hjort eller vildsvin
2 innerfiléer
1 msk smör
1 krm nymald vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 krm vitlökspulver

Gör så här:
Gnid in filéerna med kryddorna. Bryn dem runt om i smör.
Lägg filéerna på ugnssäkert fat med aluminiumfolie över. Stek i 200 grader C varm ugn 10 - 15 minuter. Låt dem ligga under folien tills de svalnat något.
Serveras skivade eller hela till råstekt potatis, potatiskaka eller klyftpotatis. Skyn kan hällas direkt över filéerna eller använd den till svampsås som serveras till filéerna.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389