1 kg kalkonbröst
5 skivor rökt kalkon (eller rökt skinka)
50 g gorgonzola
salt och peppar
Sås
1 dl vitt vin
2 dl grädde
50 g gorgonzola
steksky
salt och peppar
Gör så här
Hacka ihop det rökta köttet med gorgonzolaosten. Gör en djup ficka i kalkonbröstet och fyll med ostfyllningen. Bind om.
Krydda och bryn köttet i stekpanna. Låt steka färdigt i ugnen, 150 grader C till innertemperaturen är 62 - 65 grader C eller tills köttsaften är klar.
Vispa ur pannan med vinet. Slå på grädden och låt koka ihop tills den får simmig konsistens. Tillsätt gorgonzola och smaka av.
Ta bort snöret från köttet och servera i skivor.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389