Gorgonzolafyllt kalkonbröst

4 personer

1 kg kalkonbröst
5 skivor rökt kalkon (eller rökt skinka)
50 g gorgonzola
salt och peppar

Sås
1 dl vitt vin
2 dl grädde
50 g gorgonzola
steksky
salt och peppar

Gör så här
Hacka ihop det rökta köttet med gorgonzolaosten. Gör en djup ficka i kalkonbröstet och fyll med ostfyllningen. Bind om.
Krydda och bryn köttet i stekpanna. Låt steka färdigt i ugnen, 150 grader C till innertemperaturen är 62 - 65 grader C eller tills köttsaften är klar.
Vispa ur pannan med vinet. Slå på grädden och låt koka ihop tills den får simmig konsistens. Tillsätt gorgonzola och smaka av.
Ta bort snöret från köttet och servera i skivor.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389