1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl ljum mjölk
50 g jäst
1 1/4 dl socker
5 ägg
cirka 10 dl vetemjöl
200 g kallt smör
Så här beskriver Hagdahl beredningen:
"En deg göres häraf, men smöret i bitar inarbetas sist. När degen är väl uppjäst, utbakas små kringlor, som genast insättas och gräddas i varm ugn. Anm. Om man för godt finner, kan rifvet citronskal eller 1 à 2 téskedar stött kardemumma tillsättas. Om de göras små, böra de behandlas varsamt, emedan de äro ganska möra."
Kommentar:
Degen bör bakas ut till högst lillfingertjocka rullar och formas till små kringlor, som då blir mycket möra. Kringlorna gräddas i 250o varm ugn, cirka 5 minuter.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389