Gurka i mousselinesås

Kokt gurka i mousselinesås är ett recept som Gösta Adelswärd med förtjusning kommer ihåg från sitt barndomshem. Numera förenklar han receptet med halvfabrikat, men det blir nästan lika gott.
4 personer
 
2 gröna slanggurkor
salt, peppar
 
Sås:
1 paket hollandaisesås
1 äggula
1 dl vispgrädde
salt, peppar, citron
stekta brödkrutonger
 
Skala gurkan och dela den i lagom bitar. Koka gurkan cirka 20 minuter i saltat vatten. Känn efter att den är mör. Det kan ta längre tid än man tror. Lägg gurkbitarna på varmt fat och häll över mousselinesåsen, som kan göras ganska enkelt med hjälp av en påse hollandaisesås som blandas efter anvisningarna. Tag såskastrullen från värmen och vispa ner en äggula och 1 dl vispgrädde som vispats till skum. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll såsen över den väl avrunna gurkan. Servera med stekta vita brödskivor i trekanter.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389