Barons sockerkaka

Barons sockerkaka är en alldeles utmärkt kaka som Gösta Adelswärd minns från barndomen. Receptet är från Adelsnäs, Åtvidaberg.
140 g smör
140 g socker (1 3/4 dl)
2 ägg
140 g potatismjöl (1 3/4 dl)
1 tsk bakpulver
2 msk konjak
 
Smöret smälts och röres med sockret tills det blir vitt. Äggen vispas i ett i sänder till en pösig massa. Potatismjöl, bakpulver och konjak tillsätts och blandas väl. Smeten slås i smord och bröad form och kakan gräddas i 175 grader cirka 30 minuter.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389