Gäddbullar

Riktigt stora gäddor blir till gäddbullar på Kallsö. Gäddköttet mals och blandas ut med fläskfärs, ägg och skorpröd och steks på samma vis som köttbullar. Godast nystekta, säger Karl Bergström

 

Räcker till cirka 6 - 8 pers:
1½ kg gädda(eller annan fisk, exempelvis torsk)
1 gul lök
300 g stekfläsk eller motsvarande mängd fläskfärs
1½ dl skorpmjöl
2 ägg
salt
peppar
ev mjölk
 
Filea fisken och ta bort skinnet. Plocka bort alla ben. Mal filéerna. (Torskfiléer kan köras i matberedaren.) Samma sak med löken och stekfläsket( eller färsen). Blanda  skorpmjöl och ägg och låt stå cirka 10 minuter. Blanda ihop smeten och krydda efter smak. Smeten skall bli ganska lös. (Om färsen verkar torr kan den spädas med mjölk till lagom konsistens.)
 
Rulla den till bullar eller pannbiffar och stek försiktigt. Serveras med potatis och lingonsylt. Kalla är gäddbullarna goda som smörgåsmat.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389