Falska sardiner

Den här rätten är ett lite annorlunda sätt att anrätta strömming.

 

½ kg små strömmingar
1 dl olja
2 msk vinättika
1 msk socker
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 msk tomatpuré
1/4 tsk nejlikor och kryddpeppar
 
Strömmingen rensas, sköljes, ryggbenen borttages och strömmingen sköljes på nytt. Strömmingen får ligga 1 timme beströdd med salt. Den får avrinna och fiskarna läggas därefter tätt intill varandra i en liten form eller kastrull. Oljan, ättikan, kryddorna och tomatpurén blandas och blandningen hälles över strömmingarna som långsamt får koka med lock. Låt kallna. Rätten är bäst efter 1 - 2 dagar.
 
Kommentar:
En god lunch- eller kvällsrätt.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389