Fruktsoppa

Att avrunda julbordet med en fruktsoppa kokt på torkade äpplen eller kanske på nypon som hos Valborg Karlsson i Kisa var säkert välbetänkt.

Den friska sötman neutraliserar på ett välbehagligt sätt all den tunga och feta julmaten.


4 personer

cirka 250 g torkad frukt(äpplen, päron, eventuellt katrinplommon)
1/2 - 3/4 dl socker
1 1/4 liter vatten
1 bit kanel
2 msk potatismjöl
 
Skär eventuellt frukten i mindre bitar. Lägg frukt, socker och kanelbiten i en kastrull och häll på vatten. Låt alltsammans koka på svag värme under lock cirka 15 minuter. Blanda potatismjöl och vatten. Dra kastrullen från värmen. Rör ner redningen. Låt soppan koka upp. Servera den ljummen.

 

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389