4 personer
600 g strutsfilé
salt och krossad svartpeppar
8 skivor ementalerost
8 skivor rökt skinka
Svampsås
finskuren lök
kantareller
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
portvin
Gör så här:
Skär filén i en centimeter tjocka skivor. Stek på hög värme tills de har fått fin stekyta. Dra ner värmen något. Salta och peppra. Kött med lite fett blir lätt torrt vid överstekning.
Varva köttet med osten och skinkan i en eldfast form.
Fräs lök och svamp i smör. Pudra över mjöl och häll på buljong och grädde. Låt småputtra till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och portvin. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen, 200 grader C mellan 7 - 10 minuter, tills osten smält. Servera med ugnstekt potatis och en grönsallad.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389