Feststruts

Receptet kommer från Vikbolandsstruts, vars verksamhet är beläget i Vånga Gård på Vikbolandet.

4 personer

600 g strutsfilé
salt och krossad svartpeppar
8 skivor ementalerost
8 skivor rökt skinka

Svampsås
finskuren lök
kantareller
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
portvin

Gör så här:
Skär filén i en centimeter tjocka skivor. Stek på hög värme tills de har fått fin stekyta. Dra ner värmen något. Salta och peppra. Kött med lite fett blir lätt torrt vid överstekning.
Varva köttet med osten och skinkan i en eldfast form.
Fräs lök och svamp i smör. Pudra över mjöl och häll på buljong och grädde. Låt småputtra till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och portvin. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen, 200 grader C mellan 7 - 10 minuter, tills osten smält. Servera med ugnstekt potatis och en grönsallad.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389