Bröthpepparkakor

Klassiskt recept. I generation efter generation bakas fortfarande deras pepparkakor, men nu har sodan bytts ut mot bikarbonat.

"½ kvarter hårt vispad söt grädde, ½ kvarter sirup, 3/4 skålpund socker, 1 ½ matsked ingefära, 1 matsked soda, 1 ½ skålpund vetemjöl, några droppar cedroolja om man så vill. Gräddas i svag ugn."

I generation efter generation bakas fortfarande deras pepparkakor, men nu har sodan bytts ut mot bikarbonat.

1 ½ dl tjock grädde, hårt vispad
1 ½ dl sirap
325 g strösocker(lite drygt 3½ dl)
1½ msk ingefära
637 g vetemjöl(cirka 10½ dl)
1 msk bikarbonat
 
Blanda den hårt vispade grädden med sirap och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem men se till att spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen vila svalt till nästa dag. Kavla ut degen till tunna kakor. Gräddas i medelgod ugnvärme, cirka 200o. Passas noga så att de inte blir brända. Av denna sats blir det omkring 200 kakor.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389